Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیین رونمایی از سامانه پژوهشیار روز شنبه با حضور تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و جمعی از مدیران شهری در سالن ایران زمین شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.  

این سامانه قابلیت اتصال به سایت شفافیت شهرداری تهران را دارد و از این پس تمامی تحقیقات و پژوهش های انجام شده قابل رویت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در آیین رونمایی از این سامانه نشست تخصصی با حضور بهاره آروین عضو شورای اسلامی شهر تهران، محمود عسگری آزاد رئیس پیشین مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، محمدحسین بوچانی رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران و سعید ابراهیمی برگزار شد.  

محمود عسگری آزاد در ابتدای این نشست با بیان اینکه مدتی از این مساله که تحقیق نباید برای تحقیق باشد انتقاد و گفته می شد پژوهش باید برای حل مشکل باشد اظهارداشت: اکنون از دورانی که تحقیق برای تحقیق انجام می شد عبور کردیم و مشاهده شد کسانی که علاقه مند بودند کسب و کاری داشته باشند پژوهش انجام می دادند و این بزرگترین مشکلی است که در این زمینه وجود دارد.

وی ادامه داد: مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران نیز گرفتار این موضوع شد و نه تنها تشخیص نیاز وجود نداشت بلکه متقاضی تحقیق نیز خودش پیشنهاد ارائه می‌داد.

عسگری آزاد با بیان اینکه در این شرایط بسیاری از عناوین تحقیقات نیاز شهرداری نبود گفت: وقتی پیشنهادی به تصویب می رسید ضوابط و قواعدی در انتخاب مجری وجود نداشت.

وی مشکل بعدی در این زمینه را چگونگی فرآیند راهبری و چگونگی کاربست اجرایی نتایج نهایی ذکر و خاطرنشان کرد: بسیاری از مطالعات بدون رسیدن به مرحله اجرا در کتابخانه ها باقی می‌ماند.

رییس پیشین مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران یادآور شد: اشکال دیگر مستندسازی نتیجه تحقیقاتی که حتی به خوبی راهبری و اجرا شده بود است.

وی نظام نامه تحقیقات مرکز مطالعات و برنامه ریزی را یکی از افتخارات شهرداری تهران عنوان کرد و افزود: در کشور غیر از این مرکز نظام تحقیقاتی نداریم و در این سامانه از فرآیند انتخاب عنوان تا مراحل نهایی اجرا و مستندسازی تنظیم و در اختیار تمامی مراکز مطالعاتی قرار گرفته است.

ضرورت ایجاد پایگاه اطلاعات مدیریت شهری

در ادامه این نشست سعید ابراهیمی با بیان اینکه در حوزه علم و فناوری چهار زیر سیستم وجود دارد گفت: زیرسیستم تحقیقات یکی از این اجزاست که به خوبی آسیب شناسی و مشکلات آن بررسی شده است.

وی زیرسیستم‌ علم و فناوری را یکی دیگر از این اجزا ذکر کرد و افزود: این زیرسیستم به حوزه اجرا و تحقیقات کمک می کند.

ابراهیمی اضافه‌ کرد: زیرسیستم سوم در نظام علم و فناوری، خلاقیت و نوآوری است که سامانه پژوهشیار می تواند به توسعه نوآوری کمک کند.

وی زیرسیستم چهارم‌ را فناوری عنوان و خاطرنشان کرد: همه این مجموعه ها باید در راستای هم تعریف شوند و یکدیگر را پوشش دهند.

مدیر پژوهش های شهرداری اصفهان ادامه داد: سامانه پژوهشیار به خوبی زیرسیستم تحقیقات و دانش را پوشش می دهد.

وی با اشاره به اینکه در شهرداری های مشهد و اصفهان حرکت های مشابهی در این زمینه آغاز شده گفت: گام بعدی را می توان اتصال این سامانه ها به یکدیگر و ایجاد یک پایگاه اطلاعات مدیریت شهری تعریف کرد تا در حوزه تحقیقات کاربردی از دوباره کاری ها جلوگیری کرد.

نظم بخشی به پژوهش‌ها با پژوهشیار

بهاره آروین عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه آنچه امروز اتفاق می افتد به دلیل اجماع نظری است که در دوره مدیریت شهری جدید و سیاستگذاری مبتنی بر پژوهش بوجود آمده اظهارداشت: اینکه چگونه می توان جلب مشارکت نهادها و متخصصان دانشگاه را داشته باشیم بسیار مهم است.

وی با اشاره به اینکه سامانه پژوهشیار به منظور نظم بخشی به پژوهش ها ایجاد شده و هنوز راه برای تکمیل آن وجود دارد گفت: با اتصال این سامانه به سامانه شفافیت شهرداری تهران از انجام پژوهش های تکراری در شهرداری تهران جلوگیری می شود.

رییس کمیته شفافیت شورای اسلامی شهر تهران تاکیدکرد: پیش از این به دلیل آنکه امکان دسترسی کامل به نسخه پژوهش ها وجود نداشت ممکن بود پژوهشگری یک پژوهش را به واحدهای مختلف در شهرداری بدهد یا در سازمانی که حوزه کاری مشابه با شهرداری تهران دارد پژوهشی انجام و عین آن به عنوان پژوهش جدید به شهرداری تهران داده شود.

وی ایجاد یک سامانه مانند ایران داک برای سازمان‌های دولتی را در جلوگیری از موازی کاری های این حوزه بسیار مهم دانست.

آروین در ادامه ارتقای کیفیت پژوهش ها را یکی دیگر از فواید این سامانه عنوان و خاطرنشان‌کرد: وقتی پژوهشی در منظر عموم قرار گیرد برای پژوهشگر دغدغه ارائه کار کیفی ایجاد می‌کند.

وی افزود: در این سامانه تنها پژوهش‌ها در دسترس عموم قرار نمی‌گیرد بلکه پیوست‌های پژوهش های عمرانی نیز منتشر می شود.

وی کاهش شکاف نهاد سیاستگذار و دانشگاه و برقراری دسترسی متخصصان آکادمیک به پژوهشهایی که با دادههای درون سازمانی انجام شده را از دیگر فواید این سامانه ذکر کرد.

پژوهشی بدون الزام قانونی انجام نمی‌شود

محمدحسین بوچانی رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در بخش دیگری از این نشست یکی از اقدامات این مرکز را نزدیک کردن حوزه علم و اندیشه به حوزه‌های پژوهشی ذکر کرد و گفت: در این دوره پژوهشی آغاز نمی‌شود مگر اینکه از ابتدا بهره‌بردار و الزام قانونی آن در برنامه پنج ساله، طرح جامع یا تفصیلی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: همچنین باید کاربست پژوهش‌ها مشخص باشد و دوره زمانی آن بیش از ۸ ماه نباشد.

بوچانی تاکیدکرد: علاوه بر آن باید بهره‌بردار در طول فرآیند اجرا ناظر باشد و مجری به مجموعه مدیریت‌های دانشی که تا پیش از آن وجود داشته مراجعه کند تا از تکرار جلوگیری شود.

وی یادآور شد: هدف اصلی و راهبردی ایجاد این سامانه جلوگیری از انجام پژوهش‌های موازی و تکراری، انجام ندادن پژوهشهای بی اثر و بی فایده و جلوگیری از هدر رفتن منابع مالی است.

رییس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران تصریح‌کرد: از آنجایی که مطالعات از منابع عمومی انجام می‌شود دسترسی شهروندان به مطالعات بخشی از حقوق شهروندی به شمار می‌رود.

تهرام/۹۳۵۳//۱۳۴۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۳۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند با همکاری شهرک علمی تحقیقاتی راه‌اندازی می‌شود که بخشی از فضای کارخانه قرار است توسط شهرداری اصفهان تجهیز و بهره‌برداری شود.

مرتضی نصوحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از وظایف اداره ارتباط با صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان شهرداری اصفهان، پیش‌برد فعالیت‌های شهرداری در راستای توسعه کالبدی اکوسیستم کارآفرینی شهر است، این موضوع در طرح شورای اسلامی شهر با عنوان تقویت تولید و خدمات دانش‌بنیان در مدیریتی شهری تصویب شد و شهرداری موظف است از فضاهایی که در اختیار دارد به شکلی استفاده کند تا توسعه اکوسیستم کارآفرینی شهر اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه از سه سال گذشته همکاران ما در حوزه مدیریت پژوهش فضاهایی را شناسایی کردند تا بتوانیم شاهد این توسعه باشیم، افزود: در یکی از بخش‌ها با کمک سازمان فرهنگی شهرداری، تعدادی فرهنگ‌سرا به این کار اختصاص پیدا می‌کند، سال گذشته در منطقه نوآوری و فناوری دانشگاه اصفهان فعالیت را آغاز کردیم، مقدمات انجام شده و مرکزی تحت عنوان «مرکز نوآوری اصفهان پیش‌رو» در ضلع شمالی این دانشگاه خواهیم داشت.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان تصریح کرد: در نظر داریم سال جاری با همکاری شرکت متروی اصفهان، یکی از ایستگاه‌های خط یک مترو را به مرکز نوآوری اختصاص دهیم، موافقت اولیه دریافت شده و مشغول دریافت مجوز هستیم.

نصوحی با بیان اینکه کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند با همکاری شهرک علمی تحقیقاتی راه‌اندازی می‌شود که بخشی از فضای کارخانه قرار است توسط شهرداری اصفهان تجهیز و بهره‌برداری شود، گفت: اولویت در این فضاها با موضوعات مدیریت شهری است و تلاش می‌کنیم شرکت‌هایی در این فضاها جذب شوند و حضور داشته باشند که کسب و کاری که قصد توسعه آن را دارند، متناسب با نیازهای مجموعه مدیریت شهری باشد.

کد خبر 747464

دیگر خبرها

  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • چاره‌ای جز احداث تقاطع سپاه نداریم
  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم/۱۰ پل عابر پیاده مکانیزه اجرایی می‌شود
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • خطیب نماز جمعه تهران: به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد